午市时间,见咁耐冇食日本料理,朋友来呢度食过又极力介绍所以打去Book咗枱想同朋友两个人撑吓枱脚。朋友同餐厅职员都几熟,而且服务同埋食物质素都非常之好。所以我决定俾个好评佢哋店舖内有厨师发板嘅位置,亦都会有其他枱。睇完佢嘅餐牌我哋就点左几款嘢食。冰菜番茄沙律:佢入面有蕃茄、冰菜。冰菜爽口,有小小脆嘅感觉。番茄又甜又有鲜味。火炙左口鱼边金目鲷创作两件都系我极喜欢之作,入口嘅感觉留香,而且入口即溶。日生熟程度拿捏得非常好,肉质鲜嫩,而且有牛味。每一口都系一种享受。(完美无瑕)海胆贝柱捞饭简直系人间极品。海胆嘅味道留喺口入边,非常新鲜嘅海胆,比起我之前食出边普通嘅海胆好味得多。而本身海胆食系调好晒果味,所以唔清再落任何嘢就咁食。料理长天盛:天妇罗嘅组合,其中目光鱼系我最爱。目光鱼要点咖喱盐食,啲粉唔厚,同埋因为本身用嘅料好新鲜。另外会有秋葵芦笋舞茸等紧唔同嘅素食炸物,而且都可以点萝卜蓉柠檬汁或者海盐。呢度嘅天妇罗可算是岩浪其中一大做得非常好既优点,平时出去食天妇罗就算几好食都会有少少油腻。呢度嘅反而增加咗唔少嘅口感而且会令人食极唔厌。阿古黑豚盐烧:臀豚肉好爽口,因为比较新鲜所以落咗小小盐盐已

火炙左口鱼边
金目鲷创作
两件都系我极喜欢之作,入口嘅感觉留香,而且入口即溶。

(完美无瑕)

阿古黑豚盐烧:臀豚肉好爽口,因为比较新鲜所以落咗小小盐盐已经感觉到佢嘅咸香,旁边会有少许芥末籽同埋柠檬。油脂嘅味道好香浓,如果太腻可以放上芥末籽柠檬一齐食。

吞拿鱼油味手卷,会有少少炸葱同埋紫苏叶,亦都得出吞拿鱼嘅鱼油味,鲜!
完美午餐

最紧要呢度每一位师傅都识讲中文,可以详细咁介绍俾你听啲食物应该点嘅食法系最好食。同埋正确嘅名称系啲咩。而且嚟到呢度感觉到每一位师傅用心而且服务非常之好。

完美午餐