2017-01-11
长期粮尾的我经常光顾的餐厅。是夜星期三,所以于八点的黄金时段光顾快不用等候,但萨莉亚的魅力就是,任何时间都超多客的,当晚仍是接近满座的状态。不用看餐牌已经可以如数家珍一样点餐:我要八件辣味鸡翼、三文鱼沙津、焗田螺、三文鱼块、青酱意大利面、四件羊架⋯⋯哈哈,最喜欢这里的地方是可以任叫,叫到成张枱都系食物,但埋单只系$221 3 个人!皇牌鸡翼真系每次必叫,微辣ge 香口配上焗过微脆ge 边,点埋辣椒仔系我最爱ge 选择!沙津菜爽口,酱多左d,平时我会叫虾沙津,不过今日朋友想食烟三文鱼⋯点知劲细块唔知系lee 间分店问题定系近排个沙津决定缩水⋯ 同样4pcs 但比平时细一倍!除此之外冇不满ge 地方。田螺热辣辣拎上泥,正!不过都系中意以前有埋garlic 系上面哥个version次次都想试新意粉,但每次坐低就会自动叫左青酱青酱面真系⋯ 羊架$74 有4件lee 个价钱但羊有羊味㖞! 平时同男朋友冇得食羊,今次同朋友食仲唔叫!?缺点系羊都几肥,但超香呀...配料薯仔(得三粒仔)点埋羊油,连薯仔都有羊味!食到超饱埋单一人唔洗80
不用看餐牌已经可以如数家珍一样点餐:
哈哈,最喜欢这里的地方是可以任叫,叫到成张枱都系食物,但埋单只系$221 3 个人! 皇牌鸡翼真系每次必叫,微辣ge 香口配上焗过微脆ge 边,点埋辣椒仔系我最爱ge 选择! 沙津菜爽口,酱多左d,平时我会叫虾沙津,不过今日朋友想食烟三文鱼⋯
田螺热辣辣拎上泥,正!不过都系中意以前有埋garlic 系上面哥个version 次次都想试新意粉,但每次坐低就会自动叫左青酱
青酱面真系⋯ 羊架$74 有4件
食到超饱埋单一人唔洗80