食过ATUM下午茶印象好好 一直想试新姊妹店 见地点系美丽华地库已估计到空间阔 环境食物都带治愈感✨🍞Toast Set💰HKD288(Rating: 7.7/10)是次主要目标! 迷你烤炉加上面包篮好吸引包控🧺有sourdough 喵形brioche同令我印象较深刻嘅酥皮卷 以为系类似果酱味 但竟然系咸卷 里面有ham😳欣赏唔会全部甜款👏可搽附上莓果酱牛油砖或忌廉🧈半熟蛋明显系日本蛋🥚餐汤味道似周打蚬汤 点toasted bread好夹🥣甜品有迷你pancakes同泡芙 泡芙馅料分别系浓朱同芒果热情果 冇过甜 软心配脆底好食🫶同ATUM𠮶粒一样设计 所以几钟意😌配搭有酒店自助早餐vibe 外貌似tea set但冇咁贵 又有得玩🍳另包两杯饮品 要咗🍵冻Matcha Latte同冻Latte☕️两杯都唔错 唔稀 注意抹茶冇得走糖(冲泡需要)幸好饮落唔觉 接受到🆗 几乎成个drink menu都拣得 而家cafe叫杯啡都$40-60 所以呢个set系高性价比之选🧡Mentaiko Stuffed Chicken Wings💰HKD78(Rating: 7.5/10)胀卜卜4只 拆晒骨 酿咗真

Sourdough

胀卜卜4只 拆晒骨 酿咗真明太子 味道好出 唔点蛋黄酱都够晒味 新鲜食外薄脆内热嫩 食得出手艺嘅小食🍗

🍝Crab.Yuzu.Avocado.Spaghetti💰HKD168 (Rating: 7/10)
几大碟 摆盘简洁 出色部分在于酱汁 几香奶味带点柚香 同白色蟹肉与牛油果捞埋颇为香浓creamy 即使我麻麻地食包装意粉 都因为sauce而有胃口想食多几啖
Crab.Yuzu.Avocado.Spaghetti
Crab.Yuzu.Avocado.Spaghetti

成餐饭食得几舒适 现烤面包set啱晒打卡又过瘾😆另外接触几个店员态度都好好 斯文带日式鞠躬嘅代客态度🙇‍♀️食都食得开心啲 加上地点咁方便 值得支持下!
  • Toast Set
  • Toast  set