2022-07-31
早两日朋友生日🫶🏻专登book左元朗Yoho Mall呢间西日Fusion菜 餐厅嘅圆拱形装修几有情调~亦有outdoor位今次就坐左落地玻璃前面嘅吧枱位🤭可以望下夜景—- ʕ•ﻌ•ʔฅ —-♡ 黑松露亲子鸡扒配荞麦面套餐估唔到dinner set几抵食 ($128) ✨跟餐配面豉汤|茶碗蒸|杂菜沙律|生果|饮品(˙▿˙)好丰富!炸鸡扒唔算油淋淋 肉质唔柴~黑松露蛋黄酱份量太慷慨😆包保唔dry♡ 日式豆腐吞拿鱼椰菜沙律想食light D就叫左呢个(´ ▽ ` )点知咁大碟!滑豆腐加吞拿鱼碎 配以大量椰菜丝 再淋上麻酱~配搭简单清新🥰有日本家常小菜嘅滋味 —- ʕ•ﻌ•ʔฅ —-♡ 椰子奶昔(套餐+$18)虽然成杯望落黑蚊蚊 但味道几surprise 好香椰子味🥥!饮落唔觉得太稀/太多冰 好解渴(ᵔ◡ᵔ)♡ 米田共泡沫鲜奶 造型有趣 面头有旧粉红色米田共形状嘅棉花糖 甜度比想像中低好多💩底下系打泡鲜奶~拣左脱脂奶 所以成杯味道较淡🥛—- ʕ•ﻌ•ʔฅ —-♡ 什莓牛角酥窝夫Croffle口感偏烟韧~切𠮶阵有d拉扯感 唔算好酥脆果酱份量同样慷慨 所以整体味道偏甜🐜比较岩蚂蚁人胃口♡ 云呢拿
餐厅嘅圆拱形装修几有情调~亦有outdoor位
今次就坐左落地玻璃前面嘅吧枱位🤭可以望下夜景
♡ 黑松露亲子鸡扒配荞麦面套餐
估唔到dinner set几抵食 ($128) ✨
♡ 日式豆腐吞拿鱼椰菜沙律
想食light D就叫左呢个(´ ▽ ` )点知咁大碟!
滑豆腐加吞拿鱼碎 配以大量椰菜丝 再淋上麻酱~
配搭简单清新🥰有日本家常小菜嘅滋味
—- ʕ•ﻌ•ʔฅ —-
♡ 椰子奶昔(套餐+$18)
♡ 米田共泡沫鲜奶
💩底下系打泡鲜奶~拣左脱脂奶 所以成杯味道较淡🥛
♡ 什莓牛角酥窝夫
Croffle口感偏烟韧~切𠮶阵有d拉扯感 唔算好酥脆
果酱份量同样慷慨 所以整体味道偏甜🐜比较岩蚂蚁人胃口
♡ 云呢拿特浓牛乳雪糕脆筒
有大/迷你size拣🍦Mini可以过下口瘾( ˙꒳ ˙ )
雪糕质地Creamy 云呢拿味好重~
—- ʕ•ﻌ•ʔฅ —-
整体食物质素OK啦(˘ω˘ς )环境几有气氛 日夜有唔同景观 价钱喺大商场黎讲算几抵食🌥
最近promotion仲每日都有唔同item半价(🐻去𠮶日就单点意粉𝟻𝟶% 𝚘𝚏𝚏
日式豆腐吞拿鱼椰菜沙律
黑松露亲子鸡扒配荞麦面套餐