2024-03-26 81 浏览
🐷话好想食和牛又想食自助餐,但又怕食得好饱,就决定🚗带我去The Platter. 酒店泊车超方便,本身唔想揸车都有想过响葵芳地铁站新都会广场外坐shuttle bus,大概十分钟就到👍semi -buffet都多食物选择:沙律,小食,甜品再加个main course真系好饱先讲日本岩手县的A5级顶级和牛肉眼扒🥩厚身和牛肉眼扒,5成熟,份量十分多,连🥩都话大块到食唔哂🤣丰富的脂肪及肌肉纹理令肉质口感丰富又鲜嫩,唔鞋口而且入口即溶。沙律有得自己选份量再mix 或者享用凯萨沙律,但反而我对长通粉沙律情有独钟,感觉唔滞同洋葱红椒带有开胃既感觉,紫薯沙律都好特别👍冻海鲜都算多品种:蚬,青口,虾,翡翠螺十分鲜甜,而且成日refill芝士,面包再配黑松露忌廉汤少不了❤️甜品多选择,苹果挞,窝芙仲有桑寄生真系食唔停口,最后雪糕都多选择,再有茶,咖啡同果汁。是晚晚餐性价比很高,走既时侯见到easter有活动,下次要带仔试下❤️

先讲日本岩手县的A5级顶级和牛肉眼扒🥩

芝士,面包再配黑松露忌廉汤少不了❤️