2017-03-13 1608 浏览
元朗b仔附近开咗好多间新嘢,今日经过呢间拉面,见到里面都几多人㖞。细细间舖头 ,有拉面有串烧有小食, 咁啱仲有位, 好啦,就入去试下啦~见到出面个牌,有唔同款嘅啤酒,饮品第二杯做半价优惠,下次可以同朋友黎happy hour下~我哋叫咗两款拉面同埋三个小食~先讲拉面先, 汁烧极上和牛拉面,配芝士汤底 - 和牛好淋食落唔会有渣, 但又唔会觉得太油腻嘅感觉,芝士汤底浓得嚟唔会太杰,亦都唔会太滞,味道啱啱好~ 拉面软硬度适中 ~自家制叉烧拉面 - 有五块叉烧咁多,虽然薄薄地,但系系我见过咁多拉面之中最多,大细适中份量都好够。猪骨汤底味道几好,都算几浓, 净食个面都已经饱饱哋证明分量都好足够。蛋能够做到温泉蛋效果,good!烧安格斯牛肉 - 牛肉软熟多汁,食落唔un, 烧汁配合得唔错 ,当然有和牛比就和牛正啲啦~                        烧帆立贝 - 一串有四粒, 配埋啲日式烧汁酱好惹味, 带子食落几爽口,唔会有腥味,应该几新鲜,烧得岩岩好,唔会㶶~                    烧鲭鱼烧得非常好,上枱嘅时候热辣辣,皮脆内软又多汁, 呢个真系烧得好!
我哋叫咗两款拉面同埋三个小食~

汁烧极上和牛拉面,配芝士汤底
自家制叉烧拉面
蛋能够做到温泉蛋效果,good!

烧帆立贝

烧鲭鱼

见到隔离枱食鹌鹑蛋,encore 咗一次,睇嚟好似几好食,不过今次我哋已经食到好饱,唯有下次再试下啦

~

上菜速度快,服务都算几好,因为本来我哋坐个冷气风位,觉得好冻,跟住之后有吉位,服务员都主动问我哋转唔转位。
2017-03-11
汁烧极上和牛拉面,配芝士汤底