2021-02-05 94 浏览
今日同屋企人去换身分证,顺便喺𠮶度食埋lunch。见到有间拉面店,横掂好耐冇食拉面所以就入咗去食。见到佢有个和牛祭,好似好吸引咁,所以我同朋友就叫咗一个开运双牛拉面同埋特盛叉烧糖心蛋酱油豚骨拉面。我哋再加$38叫咗个小食套餐,包饮品、一个前菜同埋一个小食。前菜方面我哋叫咗个柚子莲藕片,佢酸酸地几开胃,同埋佢柚子味几浓!小食我哋叫咗个炸鱼仔,佢炸得好松脆,同埋食落去啲鱼好松软简直系外脆内软。个和牛拉面系用佐贺和牛,食落去入口即溶,系好幸福嘅味道,霜降均匀,牛同脂肪嘅比例恰到好处。我系咁饮佢个汤底,因为个汤真系充满牛骨味道,喺出面好少饮到咁好饮嘅汤,真材实料。朋友𠮶个叉烧拉面都唔错,佢系用日式细面面条,啲面条充分吸收左猪骨汤嘅味道,好索汁!