2023-12-07
行到T.O.P本来谂住系食food court, 但经过见到大将同乐天熊仔饼做紧联乘, 成个场系都乐天熊仔饼公仔, 好可爱丫 真系好难忍到唔入去丫!!!一入到餐厅, 就会见到好多乐天熊仔饼摆设, 仲有好多打卡位丫, 令整个用餐环境更加可爱有趣~~最后仲可以攞住自己DIY嘅熊仔饼雪糕窝夫影相留念, 好适合同朋友一齐嚟打卡!!!而家凡系惠顾「日本北海道和牛上肩肉」或「爆膏大闸蟹」放题套餐, 仲可以免费获赠乐天熊仔饼精品一份~~款式系随机派发, 有机会系记事簿, 锁匙扣或者磁石贴等等~ 而每次惠顾都可以以优惠价$6换购一盒乐天熊仔饼, 绝对系乐天熊仔饼爱好者嘅福利为左要乐天熊仔饼精品, 同朋友一齐点左日本北海道和牛上肩肉放题套餐, $468/位~~自助区有多款小食, 拌菜, 炸物~~另外仲有好多蔬菜和火锅配料~~感觉干净衞生饮品都有好多选择, 冷热饮咖啡果汁汽水都有~仲有刨冰机添呢!!汤底点左鸡白汤&花生沙爹汤~鸡白汤味道清淡细致, 带有微微甘甜, 感觉滋补又暖胃花生沙爹汤非常浓郁, 有浓厚嘅粒粒花生&沙爹味, 口感滑顺日本北海道和牛上肩肉和牛有丰富嘅油花, 入口即溶!!!肉质超软腍, 食极
款式系随机派发, 有机会系记事簿, 锁匙扣或者磁石贴等等~
自助区有多款小食, 拌菜, 炸物~~
另外仲有好多蔬菜和 火锅配料~~
感觉干净衞生
饮品都有好多选择, 冷热饮咖啡果汁汽水都有~
仲有刨冰机添呢!!
汤底点左鸡白汤&花生沙爹汤~
鸡白汤味道清淡细致, 带有微微甘甜, 感觉滋补又暖胃
花生沙爹汤非常浓郁, 有浓厚嘅粒粒花生&沙爹味, 口感滑顺
日本北海道和牛上肩肉
和牛有丰富嘅油花, 入口即溶!!!
肉质超软腍, 食极都唔会觉得腻, encore左好多碟丫
呢个餐仲有好多海鲜~~ 全部都好新鲜
广岛蚝大大粒, 粒粒饱满, 质感弹牙~
带子肉质鲜嫩~~ 黑鱼片够嫩滑!!
终于到我最期待既甜品丫 可以自制乐天熊仔饼雪糕窝夫!!!
将蛋浆吱系窝夫机上, 等一阵好快就制作完成~~
再吱上雪糕....然后根据自己喜好添加浆汁同配料
加左乐天熊仔饼系雪糕上面真系cute到晕!!!
窝夫香脆可口, 配上雪糕同配料口感超丰富
今次获赠既精品系记事簿&磁石贴丫~~
如果你都系乐天熊仔饼嘅粉丝, 一定要嚟呢度食丫, 仲要记得带埋相机, 影多几张乐天熊仔饼嘅打卡相!