2023-05-14
今日母亲节,黎到Mikiki食牛角,叫咗个放题Set C。平时都食开Set B ,好少食到有海鲜同和牛咁,所以今日就一于集中叫啲Set C先有嘅嘢。首先系牛,有安格斯和牛、安格斯一口牛,同埋和牛赤身。啲牛的确比之前set B既好,唔会太韧,多啲脂肪,香口啲。三款嚟讲一口牛比较难熟,亦都会有筋,但整体都真系好食过之前啲牛。前菜试咗牛角明太子沙律,好好食,啲沙律加咗啲醋,再配埋明太子𠮶种咸咸地,想食完又食,佢仲会有少少薯仔喺面,最后encore左一碗。海鲜方面有虾,广岛蚝,同埋带子。啲虾腌咗啲盐,烧完之后,有啲咸香,再加㶶㶶哋几好食。带子加左牛油一齐烧,都唔错,不过最后𠮶啲唔知点解好咸。最正系广岛蚝,佢加左牛油连埋个锡纸一齐烧,啲壕都几大只,几有鲜味又有汁,最后应该每人食咗八九只。最后食完仲会有一人一杯Movenpick 雪糕,不过可惜得云呢拿同士多啤梨两只口味,冇得任食。我哋有会员卡,埋单每人$448。
带子加左牛油一齐烧,都唔错,不过最后𠮶啲唔知点解好咸。
我哋有会员卡,埋单每人$448。