2024-04-04 224 浏览
放假同朋友去咗旺角行街,行完街顺便喺附近揾啲嘢食,见天气有啲冻谂住去食火锅,朋友带咗我去一间火锅放题食物质素好好。肉蒲团火锅放题,餐厅位置喺通菜街1A威达商业大厦2楼。餐厅地方阔落.空间感足够, 自助区嘅食物每一种类都存放得好好,感觉好干净整齐,自助区有火锅配料.蔬菜.即食面出前一丁.辛辣面,仲有啲即食嘅小食.例如炸鱼皮,薯条,麦乐鸡,炸烧卖。饮品都系自助形式.有啤酒,汽水,茶,纸包饮品,大概有十几种选择。Set C 无限时任食368元肉类有.和牛肩胛肉眼,和牛胸片,和牛后腿肉,和牛肩胛,安格斯牛板腱,安格斯牛背峰,牛骨髓,封门牛柳,牛五花腩。我就最钟意食和牛肩胛肉眼,肉眼嘅肉质比较嫩 牛肉味香浓,有入口即溶嘅感觉,加上油脂分布均匀令到牛肉味更香浓。五花腩同猪梅肉都系我嘅至爱,猪梅肉肉质嫩滑入口比较多油花味道更加香口。海鲜我就钟意食广岛蚝同越南虎虾,广岛蚝味道鲜甜,肉质爽口。越南虎虾size都算大只,一食就知好新鲜,虾肉爽口弹牙。仲有六款汤底选择,性价比高,食材新鲜。

肉蒲团火锅放题,餐厅位置喺通菜街1A威达商业大厦2楼。

Set C 无限时任食368元

仲有六款汤底选择,性价比高,食材新鲜。