2008-12-02 11 浏览
同两个朋友上完堂,上黎食饭,上到黎就后悔,点解,第一呢度灯光好黑,第二,呢度得几台客,静得可以.Waiter 非常殷勤地招乎,因那夜是第一晚番风转冷,所以二话不说他就offer比暖水我地.跟住仲不停咁介绍Chef’s recommendations. 我地点了鳗鱼蟹子芝士玉子卷,牛肉季节野菜串,辣豚肉汤手打乌冬,和风千岛海鲜pizza.鳗鱼蟹子芝士玉子卷,他说呢个卷系用海馒黎做,用日式玉子(即鸡蛋)包住,跟住面头放蟹子芝士再烧几下.食时热辣辣,几好味,整体好配合.好味.牛肉季节野菜串,呢个较为西式的做法,不过烧出黎热辣辣,几香牛肉味,吴错.辣豚肉汤手打乌冬,呢个系用式石头锅上的,热辣辣.个乌冬食落吴似系手打咁,似冷藏乌冬多点,我地点了小辣,所以都吴系辣,豚肉系猪肉片,都okay的.和风千岛海鲜pizza,呢个系日式年糕,加上海鲜焗的,再在面洒上木鱼碎,几似日式那烧饼 (odonomiyaki),几好味,好合女士的口味.