2023-02-12
讲起嚟真系有啲唔好意思,拖咗成个月嘅 #生日饭 终于成事🤪 #小秘书 呢日特别喺 #登龙街 book咗间 #日本餐厅 铜锣湾华小料理屋hana 同朋友仔补㊗️生日。餐厅大门装饰得非常有日本风味,我仲留意到有部份座位以榻榻米形式布置,非常特别🎐 不过呢日我哋得两个人,当然冇可能安排得到啦😉 服务员安排我哋坐低之后,递上餐牌,好细心咁为我哋介绍。午餐都以 #日式定食 为主。#寿星 拣咗个 #日本A3黑毛和牛 #寿喜烧,而我就要咗个 #北海角鱼生饭 定食。为咗样样都可以试啲,一如以往,我哋share嚟食🥢 等咗大概十分钟,食物一次过送到我哋面前,非常吸晴👀 喜欢 #相机食先 嘅我哋,又点会放过打卡嘅机会,真系未食先兴奋‼️#鱼生饭 用料好丰富,大大仔 #带子、#赤虾、厚切嘅 #三文鱼 … 口感大满足🤤 至于个 #寿喜烧 锅,虽然摆咗咁耐,不过都仲系热辣辣㗎🤭 #日本A3黑毛和牛 入口无渣,味道仲好鲜嫩,配埋 #白饭 一齐食,确系一流🤤 午餐仲包咗 #渍物、#沙律、#茶碗蒸 同埋 #素面 / #面豉汤,啱晒心多多嘅我哋‼️最后服务员为我哋送上 #北海道奶冻 做 #甜品,配埋杯 #冻奶茶
等咗大概十分钟,食物一次过送到我哋面前,非常吸晴👀 喜欢 #相机食先 嘅我哋,又点会放过打卡嘅机会,真系未食先兴奋‼️#鱼生饭 用料好丰富,大大仔 #带子、#赤虾、厚切嘅 #三文鱼 … 口感大满足🤤 至于个 #寿喜烧 锅,虽然摆咗咁耐,不过都仲系热辣辣㗎🤭 #日本A3黑毛和牛 入口无渣,味道仲好鲜嫩,配埋 #白饭 一齐食,确系一流🤤 午餐仲包咗 #渍物、#沙律、#茶碗蒸 同埋 #素面 / #面豉汤,啱晒心多多嘅我哋‼️最后服务员为我哋送上 #北海道奶冻 做 #甜品,配埋杯 #冻奶茶 做 #餐饮 … 饱到连条裤都争啲拉唔埋喇🤭🤭
📍 华小料理屋 (铜锣湾)登龙街1-29号金朝阳中心2期Midtown地下C舖