又嚟到大角咀揾食😋今次终于品尝到一直都好想试嘅餐厅😍之前喺大角咀揾食都通常系晚餐时段,而呢间餐厅座位不多,晚餐时段通常都好多人排队,所以一直想试都试唔到!今次平日2:00pm嚟到可以直接入座👏🏻太好喇!餐厅采用简约怀旧和风设计,里里外外都好日式,好似去咗日本街头转角嘅一间小店呢!我哋两个人点咗2份全日套餐、两款小食同埋2杯饮品,8-9成饱,每人平均$149,套餐本身都好丰富抵食,加埋小食好满足😋🐽慢煮黑毛猪配肉桂苹果蓉 $78🐂慢煮封门柳配自家制杂菌烧汁 $98➕追加酱油蛋 $8 🍱全日套餐包括:主食可选:3选1👉🏻稻庭乌冬/荞麦面(冷)/越光米饭季节沙律:2选1👉🏻柚子紫薯青苹果沙律/韩式凉拌青瓜自选冷盘:2选1👉🏻山葵八爪鱼/中华沙律😋食后感:-我选择咗🐽慢煮黑毛猪配肉桂苹果蓉配荞麦面,同行朋友选择咗🐂慢煮封门柳配自家制杂菌烧汁配越光米饭😆两款都追加咗酱油蛋🥚😍-前者味道好有惊喜,估唔到肉桂苹果蓉同黑毛猪几夹,个人表示好好味🤤必点✅加咗酱油蛋嘅荞麦面点埋汁口感更加丰富,而且面量唔比饭量逊色😆好味食得饱👍🏻-后者我只系试咗几块,个汁几独特,牛嘅口感都煮得唔错👍🏻酱油蛋捞饭都好正🤤-沙

🐽慢煮黑毛猪配肉桂苹果蓉 $78

👉🏻柚子紫薯青苹果沙律/韩式凉拌青瓜
自选冷盘:2选1
👉🏻山葵八爪鱼/中华沙律

😋食后感:
-沙律同冷盘我哋每款各一,我主要食咗3款,柚子紫薯青苹果沙律正✅必点👍🏻山葵八爪鱼系生嘅🤤个人喜欢💕 韩式凉拌青瓜唔辣正常味道~

小食:
🦀忌廉蟹肉饼(3件) $38
😋食后感:
-小食嚟讲size比想像中大😍外皮少脆里面好丰富🥰好creamy 嘅蟹肉饼,好味道👍🏻

🍤吉列炸虾(5条) $38
😋食后感:
-小食嚟讲份量比想像中多,炸得金黄香脆🤩咬落好有层次感,好味道🤤✅必点

饮品:
🥤百香果梳打 $15
🍍菠萝特饮 $15
😋饮后感:
-百香果梳打甜度刚好,好饮👍🏻
-菠萝特饮好香嘅菠萝味,好饮👍🏻
-两款饮品都好适合夏天饮,感觉好清新
2023-06-16
  • 柚子紫薯青苹果沙律