2023-09-05
去开九龙城 又唔想食泰菜 经过餐厅俾佢哋玻璃窗一排嘅招财猫吸引咗🐱 入咗去试下🔹前菜 $10萝卜牛舌粒 肉厚又腍 甜甜地 估唔到前菜都咁好食!🔹胡麻蕃茄沙律 $78蕃茄份量唔少 配上日式胡麻酱同木鱼丝 🥗可惜蕃茄未算太甜但都juicy ge 🍅🔹板煎和牛粒 $ 128牛味香浓 肉质软腍 份量十足🤩配上甜甜嘅酱汁 ~够哂惹味🔹三品串烧京葱鸡肉串 $48鸡颈肉 $38鸡肾$32无额外酱油嘅调味 好特别反而用咗山椒粉 食落有麻麻哋嘅感觉🍢🔹南蛮炸鸡$ 78炸皮好薄🍗酱汁系糖醋、葱、辣椒制成食落酸酸地 有啲似越式捞檬汁🔹金菇肥牛 $58牛肉包住爽口嘅金菇 食落浓郁入味🤩🔹富士苹果烟肉卷 @$48香口烟肉配上爽脆苹果🍎 烟肉嘅油脂🥓真系好香好惹味!酸酸甜甜嘅苹果可以减低整体油腻感 食唔停口😋🔹渍物三点莲藕 蒜头 牛蒡最惊喜系蒜头渍物🧄 只食到味噌香唔讲真系唔知食紧蒜头 连平时我唔食蒜头都可以接受🔹芝士玉子烧 $ 88厚厚嘅玉子包住流心芝士🧀 做到微微拉丝嘅感觉餐厅细细间 灯光柔和 真系几有日本居酒屋🏮嘅感觉 几啱同三五知己食下野倾吓计
🔹前菜 $10
萝卜牛舌粒 肉厚又腍 甜甜地 估唔到前菜都咁好食!
🔹胡麻蕃茄沙律 $78
鸡颈肉 $38
鸡肾$32
🔹南蛮炸鸡$ 78
炸皮好薄🍗
酱汁系糖醋、葱、辣椒制成
食落酸酸地 有啲似越式捞檬汁
🔹金菇肥牛 $58