2020-12-08
暂时系我去过香港cafe之中空间最为大的新开咖啡店☕️💕分别有室内同室外比较打卡既座位, 餐厅内近门口仲有d净系for 饮野既free seating座位👍果日星期日去, 好似都排左成粒钟先有位😂不过好在店员系会留低你个名同电话号码, 有位会打直接联络你, 所以可以边参观大馆边等位☺️🍓sᴀɴᴅᴡɪᴄʜ· Strawberry Sando $38﹟卖相十分讨好既一款三文治, 3大粒士多啤梨🍓😍食落味道都正常发挥, 食到个cream有d cream cheese既酸酸地味, 中和左个甜度, 如果定价亲民d会更好😛🥪sᴀɴᴅᴡɪᴄʜ· Chicken, Cabbage & Mayonnaise Sando $68﹟钟意依款咸三文治个椰菜丝, 口感十分爽脆🤩👍个鸡扒感觉层鸡皮食落有d油腻, 唔系好够脆🤔但有个无敌蛋黄酱, 所以整体味道都不会差🙊🍴ᴍᴀɪɴ· Chicken Katsu Teishoku Set $158 ﹟个定食睇落都相当丰富🤗用左蚬黎煮既味噌汤, 饮落都有佢既鲜甜味, 最紧要食落无沙👍🏻 配日本米饭, 渍物, 沙律同埋主角鸡扒, 饭方面就用左珍珠米,鸡扒就面头就有d甜甜地既烧汁
﹟个定食睇落都相当丰富🤗用左蚬黎煮既味噌汤, 饮落都有佢既鲜甜味, 最紧要食落无沙👍🏻 配日本米饭, 渍物, 沙律同埋主角鸡扒, 饭方面就用左珍珠米,鸡扒就面头就有d甜甜地既烧汁, 但食落都系觉得个鸡皮略略有d厚, 食完会有少许油腻感🙈
🥤ᴅʀɪɴᴋ· Mountain Sesame $68
﹟睇得又饮得既芝麻富士山用左椰子奶, 所以饮落有好香既椰子味☺️而椰奶同芝麻味又夹, 两者味道都平衡得不错, 整杯texture都系偏浓稠, 杰杰地身咁样, 入口都唔会话太多粉🥰依杯咁特别既饮品只限冻饮架ja🙆🏻♀️
🥤ᴅʀɪɴᴋ· 8oz Milk Coffee $45
﹟果日叫左Latte, 欣赏佢可以自己选择咖啡既奶, 有鲜奶, 椰子奶, 杏仁奶, 荳奶, 燕麦奶🙌重点系全部都唔洗额外再加钱‼️虽然无唯美既拉花, 但咖啡质数系有保证架🤘饮落顺滑, 咖啡味亦都合我口味, nutty nutty😎