2017-08-19
黄大仙呢区除左行狮子山会去,平时好少黎!不过今日朋友生左BB,所以探B后就在黄大仙觅食!原来黄大仙中心都几多野食,不过见到呢间新开无耐,所以一于试下啦!白咖喱乌冬主菜都未食,咁快上甜品?仲要咁多cream既......非也,原来系白咖哩,开头以为个咖哩汁都系白色lol原来系普通咖哩汁,但上面铺左打起既cream就系因为d cream所以特别幼滑,sir一声就吸到个乌冬咖哩汁味道都好岩,甜味同辣味两者俱备!三点刺生盛哗哗哗,真系佢上菜我既反应,超大只虾,三文鱼又劲肥美足足成支筷子咁长,真系值回票价,而且肉质爽甜火焰左口鱼边牛油果沙律呢个沙律就普普通通,牛油果未够好熟,所以入口未够即溶咁稔!但个sauce几好味,系和风醋汁,酸酸地,几开胃而且佢d左口鱼系烧灸过,所以成个沙律都带个阵烧灸味,几特别架!三文鱼海鲜沙律脆脆卷呢个卷满满的,中国人应该好钟意,因为好意头!而且其实好多不同料,系加洲卷再加北寄贝、三文鱼、蟹子、脆脆入口当然好多层次,不过好轮尽,食到周围都系哈路!烧日本广岛蚝好好味,因为即叫即整,好鲜佢个壳都载满佢既汁,而且有晒蒜蓉同芝士味!我钟意芝士味因该香d,同埋食完都无口气哈!章红
主菜都未食,咁快上甜品?仲要咁多cream既......
非也,原来系白咖哩,开头以为个咖哩汁都系白色lol 原来系普通咖哩汁,但上面铺左打起既cream
就系因为d cream所以特别幼滑,sir一声就吸到个乌冬
咖哩汁味道都好岩,甜味同辣味两者俱备! 三点刺生盛
哗哗哗,真系佢上菜我既反应,超大只虾,三文鱼又劲肥美 足足成支筷子咁长,真系值回票价,而且肉质爽甜 火焰左口鱼边牛油果沙律
呢个沙律就普普通通,牛油果未够好熟,所以入口未够即溶咁稔!
但个sauce几好味,系和风醋汁,酸酸地,几开胃
而且佢d左口鱼系烧灸过,所以成个沙律都带个阵烧灸味,几特别架! 三文鱼海鲜沙律脆脆卷
呢个卷满满的,中国人应该好钟意,因为好意头!
而且其实好多不同料,系加洲卷再加北寄贝、三文鱼、蟹子、脆脆
入口当然好多层次,不过好轮尽,食到周围都系哈路! 烧日本广岛蚝
好好味,因为即叫即整,好鲜
佢个壳都载满佢既汁,而且有晒蒜蓉同芝士味!
我钟意芝士味因该香d,同埋食完都无口气哈!
章红鱼海胆花之恋
芒果花之恋
两个好靓既卷物,鱼鲜肥美,包得好实好正! 糯米糍红豆宇治抹茶牛奶雪糕
估唔到个甜品都好有水准
餐厅自制既软雪糕,好浓抹茶味,同出面个d名店有得fight!
而且mochi烟烟un un,好正! 白桃梳打
青苹果奇异果梳打
又误打误撞都食到好野!yeah!