朋友话有一间和风🇯🇵小店有啲似日本🇯🇵食堂,日本🇯🇵食堂我去过不少,因为我喜欢细细间同埋气氛一般都较亲切;喺香港就比较少见,咁朋友介绍到,我就梗系有兴趣试吓啦😆我哋叫咗呢啲食物🤩:- $52嘅「咖喱牛肉锅配米饭🍚」:呢个「咖喱锅」有少少「北海道汤咖喱」嘅风格😋,「汤咖喱」比较轻身,只系微辣,不过几惹味😋;加埋牛肉、日本🇯🇵长葱、蔬菜🥬,配埋珍珠米白饭,好食😋- $48嘅「豚肉乌冬🍜」:猪肉有猪味😆,乌冬就几弹牙😋- $39 嘅「盐烧三文鱼腩」:「三文鱼腩」非常甘香肥美,充满脂肪😋,外皮就烧到脆脆哋😋,一个 $39嘅小食 presentation 仲几靓🤩- $39 嘅「盐烧鲭鱼」:一大件「鲭鱼肉」,又系外皮烧到脆脆哋😋,又系卖相靓靓🤩- 跟餐加 $10 要饮品,一杯「苹果汁」另外一杯「柠檬梳打」:两杯都几清新😋小餐厅 价格相宜兼食物美味😋,仲兼顾埋卖相🤩,店员又非常有礼貌😊,朋友同我食到好开心😆

我哋叫咗呢啲食物🤩:
- $48嘅「豚肉乌冬🍜」:猪肉有猪味😆,乌冬就几弹牙😋