又到左去观塘揾工厦Cafe嘅时候!🥳今次去咗一间日式Cafe,踏入12月, Cafe已经布置好圣诞嘅装饰,加上微黄嘅灯光,真系好有feel呀!🥴❤️‍🔥🎄唔止氛围良好,呢度嘅食物质素都系好高㗎🍽-原条蒲烧鳗鱼炒饭 ($148)❤️‍🔥大堆❤️‍🔥师傅用咗鳗鱼汁去炒饭,令到成个饭充满鱼嘅香气,连埋大大条鳗鱼一齐食,啖啖都系鳗鱼味,非常浓郁🥴❣️-明太子酱烧大虾火龙卷 ($98)老板话呢个系圣诞推介嘅寿司卷,本身以为系gimmick嘢,识落先发现冇介绍错🥲👏🏻我厚叠叠嘅明太子酱包住大虾火龙卷,再加上面头嘅蟹肉,非常惹味又饱肚!😚❤️‍🔥-炸豚肉流心蛋 ($32)第一次食炸蛋🤣原来咁好味㗎 !外皮用嘅唔系一般嘅炸粉,而系用豚肉去炸,令到成粒流心蛋都好香豚肉味😚外脆内软嘅口感更令人一试难忘😜❣️-免治鸡肉串 ($32)外层烤得香脆,鸡肉同鸡软骨带嚟嘅口感非常丰富!🤩
原条蒲烧鳗鱼炒饭 ($148)
明太子酱烧大虾火龙卷 ($98)
炸豚肉流心蛋 ($32)
免治鸡肉串 ($32)
外层烤得香脆,鸡肉同鸡软骨带嚟嘅口感非常丰富!🤩