2021-04-05
复活节假嘅第一日,谂住返呀猪妈屋企食饭,点知佢地提议出街食,因为早两日食过,极力推荐咕噜肉,话要带猪一齐食多次😆好啦好啦~陪下你地🤭呢间逸逸居环境唔错,坐得几舒适,楼底高,够光猛,餐具都干净,冷气充足。菜式多,唔算贵猪大哥负责order今晚嘅菜,4𩠌一汤加,有:花胶豆腐海鲜煲,有虾仁、带子、珊瑚蚌、冬菇、花胶同炸豆腐,煲底垫上小棠菜,菜仍然保持鲜嫰,证明火喉控制岩岩好。豆腐炸得够脆,里面好滑身;花胶滑嘟嘟,弹牙无腥味,整个菜式味道唔会咸。烧鹅(例牌),份量几多,皮咬落去都有d油香,但唔算好脆,一上枱只烧鹅唔够热辣辣,肉质都算鲜嫰。拔丝鲜菠萝咕噜肉,呢个系成家人最推荐嘅菜式,简直系冲住佢而黎😂卖相唔错喔,有青椒、红椒、菠萝,色彩缤纷,夹起咕噜肉真系可以拉出丝。放入口非常香脆,而咬落去肉质软腍,做到外脆内软。而每一件都沾上酱汁,酱汁嘅酸甜度调较恰到好处,所以唔会太漏,送饭一流。虾酱通菜牛肉,猪本身都唔太喜欢虾酱,觉得太咸了,但牛肉炒得几腍嘅,冇过火。(只试左少少,未能再评价)汤系沙参玉竹煲龙骨汤,料子好多,望落非常足料,可惜饮落真系失望,只饮到胡椒粉味。虽然沙参玉竹味道清而淡,但谂住有龙骨
猪大哥负责order今晚嘅菜,4𩠌一汤加,有:
汤系沙参玉竹煲龙骨汤,料子好多,望落非常足料,可惜饮落真系失望,只饮到胡椒粉味。虽然沙参玉竹味道清而淡,但谂住有龙骨嘅鲜甜味,抱住系时候要养阴润肺嘅想法,点知变左胡椒味精汤,落差实在太大,都系自家煲嘅正。
送糖水送糖水送糖水,不过系渣咋,唔钟意食豆嘅猪又试左少少,椰汁香,甜度刚好,系好食嘅,但送给爸b了🤗
见到食评有讲服务态度差,呢个真系认同,大家都好似好劳嘈🤔
多谢猪大哥万岁🥳呢餐喺酒楼食都唔算贵