2023-10-06
今日去探下姨婆…唉😔点知粉岭站发生咗啲好冲击眼球嘅事….成个人又荒又震!妈咪即刻拉走我去商场揾地方坐低…我觉得茶A系我坐得最舒服嘅地方🫂好彩今日有卡位…乜都唔好谂😣睇食咩食物招牌红豆冰我至爱都系呢个!粒粒红豆🫘又够冧又够甜🩷超大粒红豆!茶餐+$6咋✨奶茶红豆冰妈妈都好钟意红豆冰😂不过佢又唔想同我一样,所以叫奶茶红豆冰。佢俾我试咗几啖🥳港式奶茶🥤茶底够浓够靓!奶够滑!就咁冻奶茶都正!加埋红豆简直系超值🔥咖啡红豆冰钟意饮咖啡嘅都会觉得佢好饮!佢又香又回甘,呢个嘅酸度同苦度,应该系中间海皇福建炒饭妈妈特登帮我叫,有啲米气落肚,会安神啲…不过又怕炒饭太干,所以嗌呢个真系绝对正确✅炒饭底粒粒分明,我最钟意佢有啲蛋碎嘅炒饭底。加埋啲茨汁,容易入口虾仁大粒又弹牙不在话下,佢啲鱿鱼须仲正!好有鲜味呀!下午茶嗌呢个简直抵!份量好够食。平时食酒楼晚饭先会嗌😂咖哩牛脷焗意粉哥哥仔超钟意呢到嘅咖哩,所以我都推介姨婆试下呢度啲咖哩!然后佢睇到有牛脷,话好少地方有牛脷食🩷呢个唔系茶餐,11点半后有供应✨有3旧牛脷,超冧,一咬就断!小朋友老人家都食到,好有牛味!加上咖哩芝士🫕超正!Side dish 嘅薯仔都系亮点
食物
招牌红豆冰
奶茶红豆冰
加埋红豆简直系超值🔥
咖啡红豆冰
海皇福建炒饭
妈妈特登帮我叫,有啲米气落肚,会安神啲…
虾仁大粒又弹牙不在话下,佢啲鱿鱼须仲正!好有鲜味呀!
下午茶嗌呢个简直抵!份量好够食。
平时食酒楼晚饭先会嗌😂
咖哩牛脷焗意粉
呢个唔系茶餐,11点半后有供应✨
Side dish 嘅薯仔都系亮点🔥大大旧,又粉又冧!好似食XXL炸薯角😂
卡邦尼意粉
妈妈嗌咗呢个,原来系因为佢想食啲湿湿哋嘅面食…呢个平靓正✅好creamy嘅酱,加上烟肉片🥓口感简单
其他
我钟意呢到卡位多,够光猛又坐得舒服!
呢度仲有学生优惠,所以都有好多学生黎食🩷