2006-05-29
一向认为Cova算系一间几有质素既cafe﹐呢间分店我亦光顾过唔少次﹐但今次实在大失所望。以为好正既芒果芝士冻饼﹐原来只系虚有其表。包住件冻饼既系一块印有Cova字样既玻璃纸﹐好厚下﹐仲好难开啰因为胶纸贴得好实。我心谂﹕都颇讲究播。点知食左两啖饼﹐我就完全唔明白点解张纸要厚成咁。D芒果粒大粒到不得了﹐而cream cheese就好软身﹐旧饼一叉即刻collapse﹐有如危楼一栋。底层多此一举整层sponge cake﹐其实真系整到好cheap下。不过计一计﹐$23食呢度D蛋糕﹐又真系颇平。但系Cova奉劝一句-有时你想将货就价分分钟仲做衰自己既名啰。杯Mocha温度太高﹐好辣手﹐咖啡本身好watery下。咖啡太依赖我去搅﹐可以话上面系Latte﹐下面Hot Choc。系咪好有层次感呢﹖