2017-03-07 977 浏览
星期日要喺湾仔要揾间可以坐下嘅舖头原来都有D 难!午餐又已经食得好饱又行左一阵街,所以都系决定揾间Coffee Shop 坐一阵帮自己又帮个电话叉叉电先。由于今日活动范围系铜锣湾同埋湾仔,所以当我search 嘅时候见到呢间连锁店系有湾仔舖,谂住呢间会少d人所以过左来呢间。点知行到过去,呢间舖原来都系好多人。住香港真系好惨,要喺假日揾间咖啡店hea下都要咁轮米?最终俾我喺向住门口嘅疑似自闭座位揾到位坐,都叫做可以自己闪埋一角hea下啦!可能今日真系好多人,叫Cappuccino变左斋啡,好彩有打开个杯望一望。杯Cappuccino对我嚟讲系比起平时嘅浓少少,我要加番少少糖。而佢嘅奶泡都几滑,唔错啊。不过下次应该揾日平日过来试下野食先得,佢餐牌有好多野食,要揾日闲日去试埋野食至得!
住香港真系好惨,要喺假日揾间咖啡店hea下都要咁轮米?
Cappuccino
2017-03-05