2023-02-25
嚟开呢边做嘢揾个朋友,听佢讲knockbox嘅咖啡好正,虽然价钱偏贵五十蚊左右一杯,但一杯decent嘅咖啡间唔中饮下当奖励下自己都开心嘅!有时间顺便坐下,啱啱过咗最peak嘅Lunchhour所以都唔洗等位,但座位大概得十个左右,早少少嚟就一定要排队喇。坐得见唔太饿就冇叫意粉叫左个yogurt bowl,朋友叫左意粉。两份食物份量都真系几少,bowl大概系大只过平时饭碗少少未去到汤碗甚至沙律碗嘅size,意粉都系女仔食都未必够饱嘅份量。所以呢方面就感觉比较贵咗啲。不过bowl最重要嘅系新鲜佢都做到,食落清爽嘅意粉质地靓用料一样系鲜料,系心思野嚟,呢度加番晒分但最值得嘅始终系杯啡,转燕麦奶都唔会鞋口,一样咁滑,好值得饮!下午茶时间冇人等位又未满座,所以我哋几乎坐左三个钟都完全冇压力,当然有人等位就记得要即闪唔床霸住喇!
不过bowl最重要嘅系新鲜佢都做到,食落清爽嘅
意粉质地靓用料一样系鲜料,系心思野嚟,呢度加番晒分