2016-12-29 9766 浏览
今年圣诞真系Lonely X'mas.老公日日都返夜.唯有自己揾节目. 圣诞日训到自然醒, 但觉得一定要出街行下感受下圣诞节气氛捉左家姐去饮咖啡.呢间系佢提议既.之前我同老公经过几次但都无试过. 点解? 因为入到去只见到有面包同沙津食.唔系太岩我地口味.可能系假期, 入到去差不多坐满.Even 2人枱, 长枱都系. 只剩一张没有人执枱既2人枱.我去买完野食都无人执, 唯有自己动手啦, 拎去佢地order食物既枱面.但店员好似好不满意的态度....我都唔想.但系无人执枱清洁, 影响食客嘛.之后果位店员先叫清洁姐姐出黎执枱....好啦~讲返餐厅. 位置真的很少, 我想店内大部份都是厨房位置Display左好多Salad, Cake, Pizza and Sandwiches, 真系花多眼乱. 好难选择. 又想食这款,又想选另一款最后选了一款Four Season Pizza, 烟三文鱼, 墨西哥鸡肉, 沙娜美肠 , 蘑菇番茄($98)一次过满足3种味觉尖沙咀店叫主食后加饮品只需$22. 我不清楚其他店有无此优惠.我点了一杯Latte, 家姐原先想点Mocha的, 但卖哂 太神奇所以帮佢改为
今年圣诞真系Lonely X'mas.老公日日都返夜.

捉左家姐去饮咖啡.呢间系佢提议既.

之后果位店员先叫清洁姐姐出黎执枱....

好难选择. 又想食这款,又想选另一款

一次过满足3种味觉

我点了一杯Latte, 家姐原先想点Mocha的, 但卖哂
 太神奇
所以帮佢改为Chocolate. 自己点餐后, 店员会递上一个电子牌, 准备好响起灯就可以去柜面取.
Hot Chocolate / Hot Latte
Chocolate (左)$34, Latte (右) $22 (跟餐价)

最近尝咖啡, 首先我注重热度 (合格), 咖啡浓度 (合格), 最后才加咖啡糖

Latte味道不差, 不会是奶多于咖啡, 喝过面面的奶泡再慢慢接触到热热的咖啡,
当下一刻"嗯
", 很满足地给了这杯咖啡评价
咖啡还附上了一条玉桂味的饼干....很不好意思,本人不太喜欢玉桂味, 尝了一口就放下了.

而Chocolate非常非常的浓, 喝到一半还会觉得很杰身. 喝过2/3就会觉得很腻, 要加水才行

Four Season Pizza ($98)
Four Season Pizza
我自己觉得非常出色,烟三文鱼可口,  墨西哥鸡肉比较辣, 但食过之后开了胃就会更想食其他,  沙娜美肠 , 蘑菇番茄都很正常. PIZZA饼边有咬口, 口感很好, 可能这家也算是出名的面包店. 很烟韧.
其实一个人都食得哂整个pizza.

吃完之后觉得可以吃甜品, 就加点了一个梨批 ($25)

其实我想试好耐, 但总无机会.
梨批
小小一件跟家姐Share, 很清甜. 皮也焗得很脆. 不过尖尖位就有少少overcook了.

再坐一会就带著愉快的心情去看圣诞布置

下次会再黎试下其他sandwiches or pasta