2023-08-10
之前我嚟过April Coffee Lab,第一次品尝他们的咖啡留低咗深刻嘅印象🥹😚😚。 今次我来到元朗,梗系要再次嚟试吓🤩。⭐️ Iced latte (nutty)☕️可以选择fruity或nutty口味。 🎈Nutty口味使用嘅系混合咗巴拿马(洗处理)、巴西(紫色天然处理)同哥伦比亚(天然处理)嘅豆子。 🎈Fruity口味则使用嘅系埃塞俄比亚天然处理嘅耶加雪菲咖啡豆☕️,偏向果风味,唔咁细腻。佢哋嘅咖啡系即叫即冲嘅😚,餐厅内嘅开放式厨房畀你可以睇到佢哋点样调制杯咖啡。 喺佢哋调制咖啡嘅过程中,已经能闻到咖啡嘅香气☺️ 。 佢哋使用优质嘅咖啡豆,搭配日本Meji顶级鲜牛奶。 饮完一啖之后,咖啡嘅香气仍然喺口中缭绕🥹😚。我仲注意到佢哋有咖啡豆同水樽可以购买。🍄 总括而言如果你系咖啡爱好者☕️☕️,我强烈推荐你嚟试吓April Coffee Lab。 佢哋嘅咖啡一定能满足你嘅味蕾🤩。📍APRIL COFFEE LAB 元朗裕荣径11号好旺洋楼地下22号舖Shop 22, G/F, Ho Wang Building, 11 Yu Wing Path, Yuen Long
⭐️ Iced latte (nutty)☕️
我仲注意到佢哋有咖啡豆同水樽可以购买。
🍄 总括而言
📍APRIL COFFEE LAB