2023-09-23
最近热门话题之一 一定系围方呢个新商场!新商场自然有好多新餐厅😋 今日就先试试呢间「野田珈琲生豆专门店 + 焙煎 」店舖装修以简约日式为主 ,客人可观看咖啡生豆、焙煎和冲煮的不同环节,餐厅提供多款日系风格创意甜品。野田招牌抹茶雪糕雪糕可以自由配搭不同食材,制造自己喜爱的芭菲🤭 我地加左红豆,黑糖麻糬,抹茶蕨饼!红豆都几软林,黑糖麻糬够烟靭,但蕨饼就唔太岩我口味,抹茶雪糕都几滑焦糖布丁芝士蛋糕🍰呢个我自己比最高分😍😍 上层布丁都滑重蛋味,蛋糕淡淡芝士味比想像中好食🤤唔系死甜!野田日式厚松饼🥞呢个就睇个人口味啦!做到咁厚一见到真系好正,不过略嫌蛋味唔重 口感似蛋糕!可能配埋雪糕会好味啲🤔抹茶拿铁 中规中矩啦⋯⋯冇咩好特别😅 本来想叫抹茶奶昔 可惜冇哂(男朋友唔饮咖啡)氮气咖啡☕️第一次试 都唔评论好唔好饮😂不过几特别,饮底部就系纯斋啡,几好唔会太过酸味重,比较特别系果层泡,连咖啡一齐饮 有少少觉得味道似latte 整体全店真系有好多唔同既咖啡!如果系咖啡爱好者真系可以花时间黎慢慢试!今次有机会坐吧枱 可以睇咖啡师冲咖啡,真系好香🥰野田珈琲生豆专门店 + 焙煎 回顾率🌸:8/10食物质数🤤 :
野田招牌抹茶雪糕
焦糖布丁芝士蛋糕🍰
呢个我自己比最高分😍😍 上层布丁都滑重蛋味,蛋糕淡淡芝士味
比想像中好食🤤唔系死甜!
野田日式厚松饼🥞
氮气咖啡☕️