2019-08-28
每月去红磡开会,发现楼下开了呢间同附近商舖风格完全不同的咖啡店,白云石底金属字招牌,好清新瑰丽风,入内白色主色首见系柜台,柜台后系小小的咖啡枱,好适合女性朋友谈天说地,第一次帮衬,在柜台边看餐牌,柜台内一男一女店员,我减肥只饮黑咖啡,同男店员讲要中size(因为见餐牌黑咖啡有3个价钱)佢木无表情咁话黑咖啡只有一个尺寸,(后来我再研究过餐牌,佢一个shot$3,应该系几多个shot嘅分别,我第一次帮衬,真系唔知佢餐牌嘅表达)佢继续木无表情咁问我堂食?我话外卖嘅,佢收完钱无比收据,比咗印花卡,就无理我行开去冲咖啡!然后比杯咖啡我!交易就完成了!Black Coffee($28)好喜欢外卖咖啡杯嘅彩色渐层纹,有纸圈防热,黑色胶盖,可惜胶盖嘅孔开口设计问题,饮嘅时候好易漏出咖啡,我要每次饮时好小心包晒个孔去饮先唔会漏,咖啡本身是高分嘅,因为香浓唔涩,打开盖见有一圈咖啡油,是我喜欢的味道!讲真硬件上装修及咖啡杯设计都好高分,将呢间咖啡店放在尖沙咀或铜锣湾都一啲唔失礼!但⋯⋯点解男店员嘅态度真的赶客,佢唔系话粗莽,但仅仅买一杯外卖咖啡嘅对话,佢系表现令我感到佢非常不耐烦,讲真去咖啡店饮咖啡,我其实
黑咖啡好味
讲真硬件上装修及咖啡杯设计都好高分,将呢间咖啡店放在尖沙咀或铜锣湾都一啲唔失礼!但⋯⋯点解男店员嘅态度真的赶客,佢唔系话粗莽,但仅仅买一杯外卖咖啡嘅对话,佢系表现令我感到佢非常不耐烦,讲真去咖啡店饮咖啡,我其实系想放松一下自己,结果同佢接触完,令我强烈地呢我有乜得失佢,令佢咁嘅态度对我呢?
店员态度令人不解