2013-02-09 41 浏览
今晚同女友要去深水埗买电脑野之前睇过D食评 今晚就试下呢间芽庄地方环境冇咩特别期望, 因为系街市嘅食市今晚唔咪太多人, 可能大多最人做节关系坐低后老板娘叫问我地系咪第一次黎 , 我话系佢就叫我地睇睇餐牌我想 order 时, 老板娘竟然坐低左喺我旁边我拣左几样野, 佢竟然 band 我话唔抵食, 我呆一呆, 之后佢好似睇医生咁慢慢 consult 我, 教我点叫佢又冇老点我叫咩贵夹唔抵嘅野(其实menu冇呢D野), 令我感到好贴心!! 见到老板系大厨, 一内一外蕃茄汤虾胶扎肉米线, 汤底唔太浓, 因为冇好似有 D 食市落重茄膏同味精, 味道自然香茅猪扒檬 , 猪扒可以再入味 D 更好什锦拼盘, 老板娘好耐心咁解每样点食法 ~鸡亦好脆, 春卷唔错滴滴咖啡 , 好浓 , 枱面有炼奶俾客任加 , 好有越南风味饮饮下老板娘提我地有 WIFI 可上网, 叫我地 enjoy,超贴心!!!青柠梳打, 老板娘不停问够唔够酸, 唔够可随时加, 超大方(其实杯嘢只系加左 $3....)

今晚同女友要去深水埗买电脑野

之前睇过D食评 今晚就试下呢间芽庄

地方环境冇咩特别期望, 因为系街市嘅食市

今晚唔咪太多人, 可能大多最人做节关系
坐低后老板娘叫问我地系咪第一次黎 , 我话系

佢就叫我地睇睇餐牌

我想 order 时, 老板娘竟然坐低左喺我旁边

见到老板系大厨, 一内一外
香茅猪扒檬 , 猪扒可以再入味 D 更好
什锦拼盘, 老板娘好耐心咁解每样点食法 ~
鸡亦好脆, 春卷唔错
滴滴咖啡 , 好浓 , 枱面有炼奶俾客任加
, 好有越南风味

青柠梳打, 老板娘不停问够唔够酸, 唔够可随时加, 超大方
(其实杯嘢只系加左 $3....)

题外话/补充资料: 埋单 $91...........以为佢计少左 原来碗面加咖啡先 $23.......??!! 我忍唔住问老板娘点"围皮" 佢话系赚得少, 毕竟旧区, 但做得开心 我好 touching 今时今日仲有D咁嘅食市 佢叫我多D支持, 介绍fd 去 我忍唔住要写我第一篇食评 老实讲, 食物味道唔咪超班, 叫做不过不失, 但真系超值 重点系如果十分满分, 我会俾佢人情味分十一分! 非常难得
2013-02-08