2024-09-27
♻️今日同玛姬皇后来到位于佐敦近柯士甸附近的一间社企音乐餐厅《我行我素》见面,食个late lunch or tea。📌《我行我素》餐厅以音乐同素食结合,提倡环保生活意念同生酮饮食的健康文化。📌午餐menu有沙律🥗、意粉🍝、汉堡🍔同墨西哥卷🌯等等,价钱大概$78-$120,包含黑啡一杯或饮品$45或以下加$20,都几抵食。甜蜜蜜洋葱酱爆芝士汉堡手工薯条,$120估唔到好大一碟,好大一个汉堡,薯条份量都好多。以素菜为主题,汉堡排都系素肉,食落口感像真度好高,好有肉质感,汉堡包入面放满了一大堆炒熟的紫色洋葱丝🧅,炒熟后甜味突出唔会攻鼻,难怪叫甜蜜蜜洋葱!面面质感软熟,有涂上芝士酱,成个素食汉堡仿真度都几高。伴碟系一大堆手工薯条,份量多到好似主菜咁,再惊喜的系薯条系大大个薯仔手工切出黎的大大条粗薯条🍟,食落完全系食紧薯仔咁🥔,真系好抵食!墨西哥辣辣Biibala卷,$78墨西哥卷都系超大一份,以素菜为主题,入面放满了蔬菜材料,包括红豆🫘、鹰嘴豆、菇🍄、洋葱🧅、生菜🥬、青椒🫑同红萝卜🥕,真系塞到满满的,系满泻出黎,块墨西哥包皮根本包唔哂,认真系大件夹抵食!味道有少少辣,好多蔬菜感觉纤维好高,墨西
估唔到好大一碟,好大一个汉堡,薯条份量都好多。
墨西哥卷都系超大一份,以素菜为主题,入面放满了蔬菜材料,包括红豆🫘、鹰嘴豆、菇🍄、洋葱🧅、生菜🥬、青椒🫑同红萝卜🥕,真系塞到满满的,系满泻出黎,块墨西哥包皮根本包唔哂,认真系大件夹抵食!味道有少少辣,好多蔬菜感觉纤维好高,墨西哥包皮又好薄,成份墨西哥卷做得几有质素!
有朱古力🍫、咖啡☕️同抹茶口味,抹茶熊当然会点选抹茶口味!
一件蛋糕切出的1/8件都几大件,以生酮方法做出来,几重抹茶味又唔甜,相信用上杏仁粉做出生酮效果,绝对减肥人士大恩物!想encore多件都唔怕肥喇😆!
用上酒杯装的杂莓乳酪,感觉高档次左🔝!又一生酮产物,相信用上杏仁奶打成,杂莓味🫐唔觉好重,质感几浓稠,饮落都真材实料!
浓浓的黑咖啡配上各款美食,饮落即刻醒神哂!
📌香港地,寸金尺土,《我行我素》社企餐厅更加少之有少,咁有心有力推行素食、生酮的饮食文化再配合音乐元素,真系要大大力支持💪🏻!