2014-12-21 1122 浏览
一班同事午餐!有个住屯门嘅同事介绍呢间咖哩屋!揸车去泊低!因为有成10个人,要分两张枱!埸内一半都系学生!(一定好抵食)枱櫈都几迫,而且好嘈,我们坐近水吧位置!室内灯光昏暗!装修好有印度感觉!店员都系印度人,不过识讲少许广东话!落单无问题!午餐餐牌简单,都系拣肉嘅种类同饮品!先来个汤,够热,应该系薯仔粟米汤,有少许粟米粒,几滑!唔错!「咖哩羊腩」($42)食物好大不锈钢碟,分咗一格格装晒所有食物,份量好大,有饭又有烤饼,咖哩汁好多,羊腩都好多件,咖哩香而微辣(我唔钟意唔辣嘅日本咖哩,唔辣唔似咖哩!)4件烤饼放饭面,烤饼本来够脆,但贴住饭嘅一件就淋了,沾咖哩汁食好味,米饭唔系印度米(我唔钟意印度米好散又干身)中国米松软,捞汁好味!羊腩有两件嚡少许之外,其他都半肥瘦!淋身好味,另外两细格,应该一格薯条,一格杂豆,但我𠮶碟两格都系薯条,幼薯条好干,应该炸好放咗一排!一般!芒果乳酪:加$15upgrade,中间有块一大块嘅冰,芒果味香,乳酪滑,配咖哩可以清一清味觉!够清新!中午时段好多人,店员超忙,收银都要帮手落单,服务态度几好,比钱可以逐个去比都得!唔使夹钱找赎麻烦!好helpful!平靓正

平靓正!
芒果乳酪