2024-02-02 29 浏览
我同一班朋友都系日本迷,所以朋友介绍呢一间食拉面非常正宗既餐厅,等我一解思乡之苦。先嚟咖喱吉列海鲜饭🍗,炸海鲜炸到金黄色配上香草同埋厨师特制酱汁,肉汁同油脂锁晒喺鸡肉入边,嫰滑嘅肉质同香脆劲外皮,食落去又香又惹味,D 饭都都好松软好滋味。一定要encore!1000分好味😋😋😋再嚟压轴嘅,味噌汤,入面好足料,用左自家秘制海带、鱼干、味噌三种材料,好新鲜,真系非常之吸引,味道鲜甜。抹茶珍珠鲜奶,抹茶味道浓郁甘香,即刻相机食先!当你喝到呢杯饮品嘅时候,简直系一种幸福嘅感觉😍。首先,呢款饮品嘅外观非常吸引人👀,由于加入咗抹茶粉,所以饮品嘅颜色系一种翠绿色,而且个杯身仲有满满嘅珍珠🤤。当你慢慢啜饮嘅时候,会觉得珍珠嘅口感Q弹而且充满奶香,同时抹茶嘅味道又非常清新,唔会过于甜腻。最正嘅系饮品入口嘅时候,珍珠、鲜奶🥛同抹茶嘅结合非常完美,每一口都系满足。而且抹茶珍珠鲜奶仲有提神嘅功效,适合想清醒一下嘅人饮用☕️。最啱嘅系,办工或者上学嘅时候饮,可以令你保持精神,跟住一整日都精神充沛💪🏼。总括嚟讲,抹茶珍珠鲜奶系一款令人爱不释手嘅饮品,无论系外观抑或味道都非常吸引人,大家不妨试下,保证唔会失望❤️!👍🏻

👍🏻👍🏻整体上食物制作菜式都好用心,花咗唔少功夫,一定一定会再支持!