2011-06-15 13 浏览
作为一间酒店, 以咁既价钱就真系几抵,咁当然啦, 都要睇下有d咩食既!自问本人都食过不少既酒店buffet, 佢地以咁既价钱吸引顾客我一开始都系抱住"试下又唔驶死" & "都唔系贵"p.s. (因为有coupon)既心态入去!等我讲下有咩食先!!冻盆:长脚蟹~够大只, 唔够鲜甜,蟹钳一流,正...不过唔多翡翠螺~够鲜甜,又大只青口~冇特别冻虾~新鲜杂菜沙律~冇特别韩式泡菜、腌青瓜、腌豆芽等等~不错,够味,不过辣d仲好!哈哈!我钟意辣。热盆:牛肉~够薄,唔韧,又够味!正!鸡翼~一般土豆薄饼~太油,唔吸引炒面~够味!烤鱼柳~好滑!烤鸡~"鞋"左d!仲有其他肉类!都冇咩特别!甜品:生果~好甜啊!可以翻叮!葡挞~d酥皮林左同埋冇咩蛋味米糕~一般, 冇牌既话系唔知自己食紧咩啰!芝士蛋糕~唔够芝士味糖水~值得一赞!因为咁热气,有木瓜雪耳糖水!总括黎讲~都ok 啦!加一之后$150都唔驶!加上d 服务ok ~好有亲切感!!!赞赞赞!!!
作为一间酒店, 以咁既价钱就真系几抵,
咁当然啦, 都要睇下有d咩食既!
等我讲下有咩食先!!

冻盆:
长脚蟹~够大只, 唔够鲜甜,蟹钳一流,正...
不过唔多
翡翠螺~够鲜甜,又大只
青口~冇特别
冻虾~新鲜
杂菜沙律~冇特别

热盆:
牛肉~够薄,唔韧,又够味!正!
鸡翼~一般
土豆薄饼~太油,唔吸引
炒面~够味!
烤鱼柳~好滑!
烤鸡~"鞋"左d!
仲有其他肉类!都冇咩特别!

甜品:
生果~好甜啊!可以翻叮!
葡挞~d酥皮林左同埋冇咩蛋味
米糕~一般, 冇牌既话系唔知自己食紧咩啰!
芝士蛋糕~唔够芝士味
糖水~值得一赞!因为咁热气,有木瓜雪耳糖水!

2011-06-12
  • 长脚蟹钳~牛肉~糖水