2018-10-13
寻晚同女友去睇戏揾食,青衣城可以一站搞掂晒,女友本身食素,话想试呢间朴生,入去行左个圈,都几多选择,有汤有热食甜品之类,见有枱客枱面有个大汉堡,都好似几吸引,正当行反去门口,念住同店员讲两位时,嗅到一阵好香浓嘅虾味,原来隔离都系佢地餐厅,望落好似一边食素,一边食肉,再入去打个转,我立即望住女友对眼,用诚恳眼神想打动佢就我一次咁多。。。原来正话嗅到强烈嘅虾味,系用紧龙虾汤打边炉!!!其实我已经忘记左正话一边行入黎,个店员一边介绍讲咩,只知好鬼多野食选择,有热食,咩关东煮,瑞士鸡翼,炒年糕,有韩式煎饼,连老火汤都有。。。真系救命。。。第二边有好多伴饭材料,原来佢地系行韩式加任食,真系咁都俾佢地念到,开价二百几,算。。。周街食餐任食都系呢个价,就试佢个虾汤底有几正,但讲到呢度好似唔记得左我女友,佢无俾我诚恳眼神打动,佢眼泛泪光点头,系因为佢地有张甜品枱响度,好多一樽樽甜品,放得几靓,宇治金时好似好吸引,但最爆系有芋圆仙草,最离地系朱古力喷泉都有,真系估佢唔到。。。正当我女友响人生交叉点,食甜品食饱佢好定坚持食素,店员话其实可以响食肉𠮶边都食得素,问题即刻解决左。讲反我最想试嘅虾汤汤底,一个字
原来正话嗅到强烈嘅虾味,系用紧龙虾汤打边炉!!!
讲反我最想试嘅虾汤汤底,一个字!鲜香野味,无错。。。系一个字黎!
坐底有张纸仔,猪牛鸡任食,炸鸡又任食!?
二百几有成枱野,有甜品,饮品又任饮,炸鸡又任食。。。外面叫个炸鸡都百到尾哪。。。如果啤酒任饮更加好😂
食物质素。。。几好,个扇贝芝士汁好味,个雪柜好多丸,蚬都有,菜都多,热食够热
服务质素。。。普通,但入场时个靓仔解释左好耐有咩食,呢点几好
总结。。。多野食,多选择,仲有得玩,几好👍🏻