2021-08-28 768 浏览
今晚同爸爸出街打返个靓边炉。同爸爸黎呢间米走鸡,呢间餐厅都好多间分店,其实都食过几次架啦。不过我地好钟意佢个芝士鸡煲,所以间唔中都会返黎再尝尝回味一下。一入座时间关系先点返个鸡煲先,因为鸡煲送到都仲要加热,所以可以再慢慢睇食咩火锅料。呢个岩岩送到既黄金芝士鸡煲,份量唔少架,见到好多芝士铺系面tim...仲可以自己拣要多少芝士既份量,我哋选左普通量。等了又等,好快芝士已溶了,正呀,黄金铺满了整个锅,每件鸡都被芝士包围住。好丰盛。一件又一件既鸡件慢慢食,鸡件又香又滑,而且包著芝士好浓好creamy,真系味道一流。鸡件份量都唔少架,而且鸡件都切得大件,吃起来啖啖肉好有口感。记得食到咁上下就开始睇下想食咩火锅料,再下单。呢度好多材料都有,因应返自己口味点选。食晒个鸡煲后,再叫店员加汤,汤可以选普通清汤或芝士汤。我们点了普通清汤,因为怕再加芝士汤会太腻。正呀,之后开始round two....打边炉。点了好多唔同菜式,有大大卷既响铃,够晒份量,好好味,呢个响铃好大好饱肚,吸晒d汤汁,超正。仲有菜,可以选半份或一份,我们点了一个半份既油麦菜。仲有点了一碟蒙古羊肉片,卖相好靓,羊肉切得薄薄的,一放入

芝士鸡煲

正呀,之后开始round two....打边炉。

仲有菜,可以选半份或一份,我们点了一个半份既油麦菜。
蒙古羊肉片

仲有点了一碟蒙古羊肉片,卖相好靓,羊肉切得薄薄的,一放入锅中快速煮熟,味道好好,羊味重,正。
鲜虾云吞半份

另外仲点了鲜虾云吞,真系真材实料,大大粒虾肉,云吞好好味,大满足,爽口又弹牙,口感又正。
呢个包心丸都好正,热辣辣又多馅,小心热亲个咀。
米走鸡既芝士鸡煲真系无得输,好正。
坐得舒服,野食又唔差。不错不错。
2021-08-23
蒙古羊肉片