2021-01-26 57 浏览
老公每次放假都食茶记冰室,今日忽发其想带佢去食crepe真系有惊喜一入到店面,负责收钱嘅女员工超级有礼貌咁招呼我哋,同我哋推介咗佢哋signature嘅食物非常爱吃甜品嘅我就嗌咗佢哋推介嘅Butterscotch Apple Crisp🍎🍨 $98一拎到个crepe,个焦糖奶油味扑鼻而来,甜甜咸咸嘅味道同偏酸嘅苹果粒刚好配合,中和咗甜腻感。雪糕不过不失,正常云呢拿味,值得一提系佢上面焗得脆脆地嘅crisps,增添咗口感之余令成份饼冇咁软烂。总括嚟讲佢都完美演绎咗呢款经典甜点而唔好甜食嘅老公就叫咗呢份French Onion Alcase $88 🧅🧀饀料方面就加咗$38 一份Lobsters🦞呢份咸点外表可能冇咁吸睛,但内里都好精彩。炒到已经焦糖化嘅洋葱🧅,香香甜甜,入面嘅软芝士配合一粒粒龙虾肉好好味!上面有放少许酸忌廉,中和返冇咁腻。略嫌龙虾肉唔算多,加$38一份嚟讲尚可接受啦!另外嗌咗一杯Americano☕️$34(Double Size)同一杯Mocha $38 (12oz)大大杯,味道正常,都几抵饮嘅!饮唔晒店员仲好贴心俾个外卖嘅杯盖俾我带走饮I love Crepes
老公每次放假都食茶记冰室,今日忽发其想带佢去食crepe
真系有惊喜

Butterscotch  Apple  Crisp

总括嚟讲佢都完美演绎咗呢款经典甜点

French  Onion  Alcase +Lobster

同一杯Mocha $38 (12oz)
大大杯,味道正常,都几抵饮嘅!
饮唔晒店员仲好贴心俾个外卖嘅杯盖俾我带走饮

I love Crepes