最近真的忙到透不過氣,是日要到上環拿點東西,順便可以偷點時間放鬆一下!難得的偷閒機會,當然要做下功課,找下附近有乜正野食啦然後發現一個蘋果pizza餐廳仲要就係地鐵站口,已鎖定目標~pizzaGorgonzola & Apple $150 (12")餅底極脆非常薄身,鋪滿mozz/goronzola cheese, 上面再鋪上薄如紙的蘋果片,芝士既咸香同蘋果既香甜原來可以夾得來,令人不禁一口再一吃下去!溫馨提示一定要襯熱食,凍左失色好多!Lasagna carne della mamma $139一向好喜歡食千層麵,呢個蕃茄肉醬好juicy,牛肉同芝士味都好濃烈,加埋面層大量芝士,豐富又滿足Hitachino nest celebration ale 8%$82友人見到呢支日本手工啤就話係季節限定野,之前飲過唔錯,推介我一試,可惜我對酒麻麻,佢都係自己飲吧友人話呢隻酒入口焦糖味為主,散發出果香同香料味
難得的偷閒機會,當然要做下功課,找下附近有乜正野食啦

然後發現一個蘋果pizza
餐廳仲要就係地鐵站口,已鎖定目標~
pizza
Gorgonzola & Apple $150 (12")

友人話呢隻酒入口焦糖味為主,散發出果香同香料味