2021-10-06 35 浏览
将军澳近依几年真系多左好多好野食,行到边到都充满住各国嘅美食,想食咩都有,超方便!今日突然有啲口淡淡,想食啲重口味野,一于就去试下中菜啦🤤🤤餐厅完全营造到一种穿越而休闲嘅感觉,坐系古色古香嘅居室到一边听住中乐,一边品茗,真系有种远离繁嚣嘅感觉。一坐低,姐姐就问我地想饮咩茶,我哋即刻拣咗一款系出面饮唔到嘅玫瑰荔枝茶。呢种茶有淡淡的玫瑰花味同埋荔枝味, 闻住香味慢慢放松~然后我哋都点左一个黑松露青瓜手撕鸡,手撕鸡十分嫩滑,而且青瓜食落爽脆,配埋黑松露酱能够提升鲜味,味道真系几特别,推荐大家试一试😝最后我哋嘅重头戏都嚟啦,就系酸菜鱼喇!汤面铺满八角同埋鱼片,另外仲有爆蒜蒜油,十分惹味!啲鱼亦都煮得非常滑,能够食到鱼嘅鲜味,相信系新鲜嘅鱼整成!底下铺满酸菜、粉皮、芽菜,超足料!酸菜鱼识落唔辣,所以十分适适合唔识得辣嘅人士👍🏻👍🏻🥰食到最后超满足!