2016-03-26 581 浏览
系观塘出完job, 一个人都唔知食乜好, 又劲肚饿㖞, 肚饿既时候个脑真系转唔到ga~~即时打比系观塘返工既朋友八下有乜好介绍, 佢问我钟唔钟情茶, 哗, 而家甘肚饿,乜都钟情啦!! 即叫佢比间餐厅资料我, 原来就系离街甘近0者, 即刻一支箭飞过去啦!! 去到一入门口已经觉得好靓, 好少女风格同有种浪漫既感觉, 原来部雪糕车系店主结婚当日用作提供雪糕给宾客之用, 听说可出租给客人, 还可订造不同雪糕口味, 甘又好似几得意㖞~~    Cafe 不是太大, 约可以容纳三十人左右, 简约既枱凳配上不平凡既灯饰, 系呢个环境食野真系唔错!! 我真的几喜欢呢度既吊灯,  但又唔好意思问在那里买... 不能小看呢间舖头仔, 呢度既选择分分钟多过好多大餐厅呀~~花多眼乱又肚饿下, 我选择系宵夜时段食早餐,哈哈~~  慕茶全日早餐都的确非常丰富, 有两只太阳蛋,番茄, 薯饼, 肠仔Waffle, 肥牛炸馒头同伴菜, 原来Waffle 夹肠仔食都几好食,  脆脆既Waffle外层, 暖笠笠既香草肠仔,食落都几特别!! 另外个肥牛炸馒头都唔错, 肥牛系用日式酱汁煮的,好多汁不会干身,

慕茶全日早餐
慕茶全日早餐都的确非常丰富, 有两只太阳蛋,番茄, 薯饼, 肠仔Waffle, 肥牛炸馒头同伴菜, 原来Waffle 夹肠仔食都几好食,  脆脆既Waffle外层, 暖笠笠既香草肠仔,食落都几特别!! 另外个肥牛炸馒头都唔错, 肥牛系用日式酱汁煮的,好多汁不会干身, 只嫌个馒头比较油腻~~
冻玄米抹茶奶绿
冻玄米抹茶奶绿, 饮得出绿茶既味道,但就唔系好饮得出有玄米味!! 不过胜在都够滑!!

功夫茶+普洱茶雪糕配窝夫
今日既主角应该系呢碟甜品啦!! 功夫茶+普洱茶雪糕配窝夫, 两只茶味既雪味道都好出, 坚似饮茶中,但系冻冰冰同滑滑的, 好特别呀!!店主说所有自家制茶味既雪糕是用茶叶碎浸泡在奶中, 再用奶制成雪糕, 经过多次改良才造出甘好味既糕, 配上外脆内软既窝夫条, 呢餐我由好肚饿饱到去极点呀~~

Cafe有个位置放了不同既茶叶同泡茶工具,我觉得品茶系一种好高尚既学问, 一个人的浪漫, 品味生活由品茶开始...
慕茶全日早餐
冻玄米抹茶奶绿