2010-05-28 11 浏览
办好哂要系中环做既所有事. 系时候松一下. 麻一麻自己. 奈何上班不宜饮酒, 要麻一麻, 一杯靓既咖啡, 最是可爱. 刚系恒生行出黎, 旁边就系呢一间由babedolphin兄介绍过的咖啡店. 时机正好, 就买一杯回公司品味一下. 入到去, 原来有set lunch 食的. 不过已经食了lunch, 呢度既set lunch, 留待下次有机会才品尝吧. 排队, 原来只是等位的排隧, 外卖咖啡可以直接去counter order. 想叫regular, 但 reg. 既 size, 就是平常茶餐厅既size. 咁就要Grande吧, Grande 就是 Starbuck中既 Tall. 落完order, 原来外卖咖啡有九折, 本来$33的咖啡, 攞走 $30.返到公司, 落哂糖, 准备慢慢的享受同比较一下. 饮落, 我杯Latte牛奶好滑, 入口非常之顺畅. 咖啡味道芳香. 常常见到咖啡店标榜Aroma, 呢度既Latte果真是Aroma, 又滑又香, 入口, 口中残留著的, 不是咖啡的金香味, 而是咖啡加上鲜奶后, 的芳香味. 系香港, 好难得饮到咁滑溜既咖啡. 著名食友介绍得, 果然

返到公司, 落哂糖, 准备慢慢的享受同比较一下. 饮落, 我杯Latte牛奶好滑, 入口非常之顺畅. 咖啡味道芳香. 常常见到咖啡店标榜Aroma, 呢度既Latte果真是Aroma, 又滑又香, 入口, 口中残留著的, 不是咖啡的金香味, 而是咖啡加上鲜奶后, 的芳香味. 系香港, 好难得饮到咁滑溜既咖啡. 著名食友介绍得, 果然得.

不日再来, 食lunch.