2021-03-09
同朋友行完街肚饿揾食,经过见到新开既霹雳南洋🧐听个名都好劲😆今日被安排坐窗口位,可以一边食野一边望下街景倾计唔错😍🍛 招牌怡保芽菜鸡油饭 $68第一次食芽菜鸡🙆♀️淋上特制的酱油鸡肉好幼嫩😊配埋长相短小肥白的怡保芽菜🥰与本地的真系有分别架!细细条吸收左啲鸡汁好爽口好味😋🍜 鸡丝汤掺掺 $48 呢度有两种食法捞掺或汤掺(米粉+油面)我就钟意食汤多啲,整碗掺掺渗出浓浓鸡肉🐥香气,鸡好嫩滑有鸡味,唔会煲到鞋口感,里面仲有好香淋入哂味既冬菇🤩清甜既汤底好食得连汤汁都冇剩!☕️ 南洋白咖啡 $22源自马拉既味道。口感顺滑咖啡味香浓!💁♀️依家只要追踪店家IG及分享帖文到自己ig story就会送一碟马来西亚卤水😍入面有卤得好入味既豆腐,鸡脚和猪肚!配埋店家自家制酸醋食好开胃🙌整体食物都几好味😝而且价钱都几抵食👍大家不妨黎试下正宗马来西亚风味🤗
🍛 招牌怡保芽菜鸡油饭 $68
🍜 鸡丝汤掺掺 $48
呢度有两种食法捞掺或汤掺(米粉+油面)
☕️ 南洋白咖啡 $22
源自马拉既味道。口感顺滑咖啡味香浓!