2018-11-29
约左朋友系旺角睇演唱会,之前紧系要医饱个肚!决定黎试下呢间美味故事系点样一个故事~唔睇住地图真系好易行过龙,隐藏左系旧楼中间既餐厅时间尚早,一上到去店员叫我地随便坐,我地当然选择呢个特别既日式坐位啦~好舒服啊!mean一张睇哂,但其实有超多选择!选完主菜仲有配菜、餐前小食、沙律、餐汤、饮品、甜品,超多选择 样样都有得自己选择搭配!之后店员比左个QR CODE我地,自己扫一扫再系电话下单,岩哂我呢d选择困难症既人,慢慢拣🤣先黎一杯welcome drink!鲜果沙冰,好好饮啊,饮得出有芒果 百香果⋯⋯⋯唔知仲有咩生果呢~总之好好饮 岩哂餐前开胃!之后黎既系餐汤 我选择左南瓜汤,好浓郁好重南瓜味,又够滑,成碗干哂,再多d都饮得哂~再黎既系沙律 、餐前小食、蒜蓉法 包 !我呢款系日式麻酱蟹柳沙律,新鲜又够多,紫菜鸡卷好特别,你咪睇佢旧肉好似好生,其实系慢煮既情况下就会收成咁 好juicy架!主菜终于黎啦,真系食唔停口,食完一样下一样又黎啦~~~好大块三文鱼啊!!真系超抵食!有配左一小盘黑椒汁,点左好味 唔点又好味!唔腥又滑又唔会太淋,食三文鱼好怕一野未夹起就散哂,呢个唔会啊!个皮又煮到脆脆地
决定黎试下呢间美味故事系点样一个故事~
唔睇住地图真系好易行过龙,隐藏左系旧楼中间既餐厅
先黎一杯welcome drink!
主菜终于黎啦,真系食唔停口,食完一样下一样又黎啦~~~
好大块三文鱼啊!!真系超抵食!
有配左一小盘黑椒汁,点左好味 唔点又好味!
唔腥又滑又唔会太淋,食三文鱼好怕一野未夹起就散哂,呢个唔会啊!个皮又煮到脆脆地,好味啊
配菜我选择左薯菜,薯蓉系三文鱼下面,夹起一旧鱼再加一啖薯蓉好夹,好滑 好似食雪糕咁🤣
配菜超新鲜 秋葵好juicy仲有茄子翠玉瓜好好食!
记得唔好留左角落头旧蕃茄啊!一咬落去d汁飞哂去对面个朋友到🤣焗完都唔干 正!
最后仲有杯野饮同甜品,都已经食得好饱。
我呢杯系 洋甘茶好轻松乌龙茶,好香洋甘菊味 顺便食到咁饱消下滞 饮完真系好轻松🤣
北海道牛乳奶冻 好滑好香奶味