2018-10-15 81 浏览
红菇炖鸡汤🍄呢个汤既主角红菇令整煲鸡汤既颜色变成红色 感觉好特别!鸡汤带有清甜既香菇味而且加上左好多足料既鸡件 令成煲汤好入味鲜甜 亦都唔会因为加左鲜鸡而变到好油 虾苗伴头水紫菜🦐呢款菜色既伴碟好靓 系用一条长嘅青瓜包住头水紫菜之后放起碟上 紫菜用醋预先用腌好 所以酸酸甜甜嘅感觉令我好开胃 系一款唔错嘅前菜酥炒芋心首先将芋头切成一小粒方便入口 外皮加上炸粉炸过造成酥脆嘅感觉 然后再起面加上蜜糖 令每一粒芋头外脆内软 口感丰富!百秒黄花鱼🐟之前已经品尝过一次 但味道仍然令人好难忘 鱼嘅肉质好鲜嫩软滑 唔会有好多骨好易入口 鱼汤预先加左姜提味 建议将鱼肉沾满鱼汤一齐食莆田卤面汤底比较浓郁 有别于一般既清汤 配料有好多海鲜同埋菜粒 汤底完全吸尽左海鲜嘅鲜味 加埋面线一齐食好满足
红菇炖鸡汤🍄

虾苗伴头水紫菜🦐