当我有时间嘅时候,我就钟意去揾新餐厅食唔同嘅美食啦 🍽️。最近,我发现咗一间喺九龙湾淘大商场嘅东南亚餐厅 - 栢档海南鸡饭,就决定去试吓。我叫咗佢哋嘅招牌菜,包括极品海南鸡饭🍗、肉骨茶配饭🍛、秘方卤烧猪颈肉饭🍚同埋跟餐嘅皇牌无味精靓汤🍲。全部食物都真系好好味,令人流连忘返!先试咗一啖极品海南鸡饭🐥,啲鸡肉好嫩好滑,加埋椰浆饭同埋甜甜嘅酱汁,真系一啖接一啖,好好味!而且呢碗极品海南鸡饭只系$64,价钱好实惠!之后,我再试咗肉骨茶配饭🐷。汤底好浓郁,肉质好嫩滑,好开胃!呢道菜令我谂起我嘅马来西亚嘅肉骨茶,每次都会叫一大锅一齐食。而呢份肉骨茶配饭只系$64,真系物超所值!👍之后,我试咗秘方卤烧猪颈肉饭,猪肉好嫩滑,酱汁香咸可口,味道好好味!呢份卤烧猪颈肉饭只系$64,价钱好实惠!👌而且最令我惊喜嘅系,食咗跟餐嘅皇牌无味精靓汤之后,感觉好清爽淡雅,唔含味精,好健康!汤中嘅南瓜亦好入味,好开胃!呢碗汤只系$8,价钱好亲民!👏总括黎讲,呢间新餐厅嘅食物好好味,份量十足,而且价钱好实惠!另外,员工嘅服务态度都好好,令人感到温馨。我一定会再黎呢度,同埋推介大家都黎试试啦!😋

2023-03-08
等候时间
10 分钟 (堂食)
  • 肉骨茶
  • 海南鸡