2014-12-03 5716 浏览
星期六来,好彩订左位,见到好多人等位。坐低,从装修同侍应你就会感受到旧酒楼嘅味道!menu都好旧式,仲有系手写。 叫左个二人世界同几个点心。鸡茸鱼肚羹好大碗,可以分成七小碗,想像到两个人食完都饱哂! 羹够哂味,仲有不少嘅冬瓜蓉同啖啖鱼肚。锅贴大明虾几好味,个吓几爽,点少少醋,酸酸地,更好味! 招牌乳猪拼生肠真系正! 乳猪皮脆,只有薄薄一层肥膏,d肉好嫩,正!个生肠都好爽口,果然系每枱必点之选!西兰花带子一送上枱就知做得不错,带子好大粒,亦够鲜味,西兰花加左姜丝炒,火喉啱啱好! 烧卖好大粒,但略嫌猪肉多吓肉少。马拉糕热辣辣香喷喷,好软绵绵,而且唔会过甜,系我嘅至爱! 豉汁蒸鱼云系令人惊喜嘅,无腥味,好多姜葱加埋个汁食无得弹,而且鱼肉够哂滑! 四宝滑鸡札有两大件,猪皮索哂汁,鸡件够新鲜,芋头好粉。最后即炸嘅上汤炸粉果,热辣辣,浸一浸汤,立刻咬一啖,食到嘅系怀旧味道!定必系每次都叫嘅点心!最后嚟一碗糖水,个绿豆海带糖水系二人餐包埋,估唔到我地四个人,就俾左四碗我地,真系太好啦!糖水煮到好绵,但仍可咬到粒粒绿豆,又唔会过甜,为今餐画上完美句号呀!
menu

menu
鸡茸鱼肚羹
锅贴大明虾
招牌乳猪拼生肠真系正!
乳猪拼生肠
西兰花带子
烧卖好大粒,但略嫌猪肉多吓肉少。
烧卖

马拉糕热辣辣香喷喷,好软绵绵,而且唔会过甜,系我嘅至爱!
马拉糕
豉汁蒸鱼云
四宝滑鸡札有两大件,猪皮索哂汁,鸡件够新鲜,芋头好粉。
四宝滑鸡札

上汤炸粉果