2023-04-25 386 浏览
最近去咗林洪记长沙湾试咗一个两个钟嘅究极海鲜烧烤放题,呢度嘅海鲜同埋肉类好丰富,包括带子、蛏子、青口、大头虾、生蚝、龙虾、大连蚌、牛柏叶同脆肉鲩等等。我非常钟意佢哋嘅龙虾同埋大头虾,非常新鲜同埋好味。加上佢哋嘅牛柏叶都好脆嫩多汁,同烤得啱啱好嘅蔬菜一齐食真系好好味。首先食嘅系大头虾同埋生蚝,个生蚝肉质鲜美,好鲜甜,而且好新鲜。大头虾就更加唔洗讲啦,个身躯好大,又鲜又甜,真系好好食。之后上嚟嘅系带子同埋蛏子,带子肉质好脆嫩,好入味,蛏子就好嫩同埋滑口,仲有啲微微嘅甜味,真系好好食。之后嚟嘅系青口同埋龙虾,青口肉质好嫩滑,好新鲜,龙虾就更加唔洗讲啦,个肉好弹牙,又好鲜甜。最后嚟嘅系大连蚌,个肉质几滑口,仲有啲甜味,同其他海鲜味道都唔同,好好味。除咗海鲜同埋肉类之外,佢哋仲有各种酱料同埋蔬菜,令整餐更加丰富同埋美味。而家佢哋嘅服务都好好,经常检查食客有冇要补充海鲜同埋肉类,总系笑容满面咁为客人服务。

2023-04-11
  • 带子