2022-08-14
呢间餐厅位于尖东附近, 主打传统意大利菜同酒吧, 唔使点排队, 环境同气氛都好适合情侣同一班朋友睇波/放松下。 🦑 Fried Calamari (香炸鱿鱼) $138 我哋嗌咗呢个香炸鱿鱼作为前菜, 有蛋黄酱同柠檬点缀下,鱿鱼炸得好酥脆,肉质唔会干柴,咬落去仲渗透住少少肉汁。 🧀🥟 Four Cheese Ravioli (意大利四色芝士馄饨) $168 依款意大利馄饨以面皮做成袋状,比较扁身, 入面包嘅唔系肉或者蔬菜,而系四色芝士,比想像中薄身得多。馄饨浸住既汤应该系以南瓜同忌廉,味道比较清淡,唔会抢左芝士既味道。 🧀🍕Four Cheese Pizza (四色芝士薄饼) $188 依个pizza系以薄身脆皮饼底,上面见到唔同颜色芝士,相信系水牛芝士、车打芝士、巴马臣芝士和蓝芝士,闻落有非常嘅芝士味。蓝芝士令人印象深刻的味道真系唔系适合每一个人。 🐟 Pan-fried Norwegian Salmon (香煎挪威三文鱼柳) $208 三文鱼扒油分多, 唔需要额外落油的话,整件鱼扒唔会太油腻,甘甜嫩滑,熟食鲜味十足,配上清新开胃嘅酱汁同配菜就啱啱好。 #hkfoodie #food
🦑 Fried Calamari (香炸鱿鱼) $138
#hkfoodie #foodiehk #hkfood #foodhk #tsimshatsui #tstfood #italianfood #意大利菜 #尖沙咀美食 #尖沙咀 #西餐 #香港西餐