2023-10-18 600 浏览
大角咀其实有好多优秀嘅餐厅,位于利得街既「COBALT」,门口装修颜色已经够吸引,海蓝色设计就是令人想望多两眼,望入去有两大个放满红白酒嘅酒柜,完全啱我心意,睇睇Menu感觉就是高级西餐的味道,但系价钱又OK㖞,而且环境系我喜欢的,地方细细大部份用吧枱设计,两个人在这里用餐,实在气氛唔错,而且佢哋仲有VIP房可供多人多人聚会👍🏻这里藏酒量非常丰富,而且Menu每道菜旁边都有介绍配这一道菜饮什么酒最适合,当然亦可以叫店员推介,我地今日食牛扒就想饮红酒,店员就推介一支俾我,两个人慢慢倾、慢慢食,饮一支就啱啱好😋🍷▪️JEAN DE TRIMOULET $ 598SAINT EMILION GRAND CRU 2013这支红酒入口醇厚,带点果香,而且女仔饮好容易入口,我哋今日点了牛扒同埋鹅肝濶面,都系较浓味嘅食物,饮呢枝酒就好适合!🥩▪️Grilled US Prime Flat Iron Steak美国顶级牛板腱 $ 358一上枱见到卖相已经知道系好高质素,牛扒已经切好,每件外层烤得焦香,肉质呈粉嫩带点脂肪的状态,真系令人垂涎欲滴,口感软腍得黎又带点牛脂肪的咬口,而且牛肉味浓郁,真系超级好食,
大角咀其实有好多优秀嘅餐厅,位于利得街

🍷▪️JEAN DE TRIMOULET $ 598
SAINT EMILION GRAND CRU 2013

美国顶级牛板腱 $ 358
一上枱见到卖相已经知道系好高质素,牛扒已经切好,每件外层烤得焦香,肉质呈粉嫩带点脂肪的状态,真系令人垂涎欲滴,口感软腍得黎又带点牛脂肪的咬口,而且牛肉味浓郁,真系超级好食,伴有南瓜蓉、芦笋、小红萝卜、鸡髀菇,配上店舖自家制嘅牛肉烧汁,丰富又美味!

🍝▪️Pan-Seared Foie Gras, Porcini Cream Sauce Pappardella $ 158
香煎鹅肝牛肝菌濶蛋面
第一次食蛋香咁浓既濶面,口感有弹性又烟靭,配上极浓又Creamy 既牛肝菌酱汁,濶面挂汁,味道完全系酒店级嘅高级水准,仲有煎得外脆内软,入口甘香既鹅肝,好味得完全没有任何可以挑剔嘅地方!

🍟▪️French Fries
炸薯条 $ 68
炸薯条就是我的口袋文化,饮任何酒类都要配上,边饮边倾食是必须的,简单香脆可口,送酒一流!

• 美国顶级牛板腱
  • 香煎鹅肝牛肝菌濶蛋面