2013-05-11
咖啡班同学仔上堂时倾偈吹水话放学去食下晚饭听联谊一番,openrice左之后就决定黎三记食餐劲既便宜饭!!!系黄大仙地铁站隔离小巴站搭37M小巴10mins.内到.好在订左枱,一行7人,7点黎到已经8成满,佢有两个铺位,另外门前空地都摆晒枱,走既时候空地更都爆满人,好生意到不得了!!!我地首先要左一煲老火汤,但唔记得系咩名堂,不过都好饮,无味精,汤渣都唔少,当多个𩠌,每人都有两碗!!!黄花鱼好大条,肉质嫩滑,带点油脂,很好食呢,沾点面豉酱,更能带出一点鲜味,成条清晒,$8x,抵食!!卤水三拼,分别要了猪耳,猪脚拼腩肉,墨鱼,大肠拼生肠,其实每样都好入味,大肠生肠腩肉就最为出色,好似$4x,算平了,份量都几多!!煎蚝饼,炸得金黄香脆,有不少蚝仔,饱满而且吃得出蚝既鲜味,不用点豆瓣酱都好食,正呀!!!卤水鹅件,呢个真系不得了,首先大件夹抵食,应该系半只到,$90左右;而味道,哇噻,非常入味,肉质嫩滑,很juicy,虽然唔系鹅片,但依然有啖啖肉既感觉,皮当然唔放过,骨头都啜埋;而底下既豆腐同花生,索左卤水汁,一样甘正斗!!个人觉得叫鹅件抵食过鹅片!!!!!荷叶蟹蒸糯米饭,呢个话每日有限,所以
总括来说,三记绝对平靓正,服务态度都几好,值得得推介!!