2019-12-05
又到每个月出粮后嘅一餐食好啲,今次都系黎返上次试过一次的 9 3/4 cafe. 今次叫左南瓜汤,奶油啤酒,日本八爪怪(明太子鱿鱼忌廉扁意粉),密室火凤凰(芝士焗鸡扒配西班牙火腿),同一个不知名的小食(因为系老板请,望过餐牌唔见有😂。个小食系炸虾黎,当头盘开开胃最好。南瓜汤保持水准,味道岩岩好,唔会太浓。奶油啤酒同去日本环球影城饮过嘅一样咁甜😂。因为老婆话想食忌廉野,所以叫返上次食过嘅明太子鱿鱼忌廉扁意粉,足料好味。至于我今次就食咗芝士焗鸡扒配西班牙火腿,鸡扒好Juice。因为焗过嘅关系,系面头有啲溶左嘅芝士同西班牙火腿,夹埋块鸡扒真系好好味。由于食左咁多野都饱饱地,所以今次都系未试到啲蛋糕,下次再去先试。Ps: 除左野食好味,铺头跟返主题好多哈利波特场景同配件比客人去影相打卡,所以钟意哈利波特嘅朋友一定要去捧场。