2019-05-18
每次去澳门都会去港澳码头搭船,但每次都赶头赶命无咩点留意其实仲有咩餐厅,今次有机会去个头但终于唔洗赶头赶命,当然把握个机会睇下信德中心其实有咩好食啦,最后就决定拣左呢间餐厅。呢间拉面店以虾汤为主,另外都有好多唔同有关虾既食物,👦🏻都忍唔住手叫多左几样🙈,最后叫左味噌虾浓汤拉面、酱油虾浓汤拉面、乳酪虾多士同埋炸日本赤虾。👦🏻就钟意味噌虾浓汤拉面多啲,因为味道浓味啲,带得出个虾既鲜味,虾汤拉面真系我既最爱🤤,另外啲面质比较硬,食开淋身拉面既朋友仔可能会唔太钟意啦,另外配菜方面,最意想不到既系有👦🏻最唔钟意既珍珠笋,一直以黎都好憎食呢样野,啲草青味好难食😖,但系呢间店既珍珠笋完全无,👦🏻仲觉得几好食🙈,另外令到👦🏻觉得好满意既就系个叉烧,食过咁多间拉面店好耐无食过呢种日式叉烧,肥瘦适中,仲有半只溏心蛋都好好食;乳酪虾多士呢就炸得好脆身,配合乳酪汁系新鲜既,但就有少少味道唔系咁夹,虾多士都系夹沙律酱好啲;最后炸日本赤虾系👦🏻当日既最爱,因为炸到好脆身既赤虾仔可以成只食,食得出虾味好浓,唔经唔觉就食左好多只🤤每次都会透过以下6大方面评分(满分:30分)味道 : 4 / 5环境 : 3.5 / 5
每次都会透过以下6大方面评分(满分:30分)
味道 : 4 / 5
环境 : 3.5 / 5
外观 : 3.5 / 5
价钱 : 3.75 / 5
服务 : 3.5 / 5
回头率 : 3.75 / 5
总分 : 22 / 30
性价比:咁多位朋友仔可能会觉得拉面一定会好贵,但👦🏻觉得呢间店既定价有点「佛心来的」,虽然唔系好平好平个种,但都比一般平,加上味道都唔错,相信下次一定会再去🤤